«Άσεμνος» Πικάσο για τους μαθητές.

Σε έλλειψη καλλιτεχνικής παιδείας ή σε ατυχή χειρισμό μπορεί να αποδώσει κανείς την απόφαση διευθυντή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να αναστείλει τις επισκέψεις μαθητών στην έκθεση χαρακτικών του Πικάσο επειδή, σύμφνωνα με την Καθημερινή (11.03.2008) και άλλες αφημερίδες, κάποιοι γονείς έκριναν τα έργα άσεμνου περιεχομένου και ακατάλληλα για μαθητές! 

Ο αρμόδιος διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Θεόδουλος Ταπανίδης, με έγγραφο του προς τα σχολεία ζήτησε την ανάκληση της έγκρισης συμμετοχής μαθητών στα εκπαιδευτικά προγράμματα «Βλέποντας με τα μάτια του Πικάσο», καθώς «ύστερα από προσωπική επίσκεψη, τα εκτιθέμενα έργα κρίθηκαν ακατάλληλα για μαθητές». Ο ίδιος ωστόσο, όπως αποκάλυψε στην εφημερίδα, δεν έχει επισκεφθεί την έκθεση αλλά προέβη στην απόφαση αυτή έπειτα από διαμαρτυρίες γονέων και διευθυντών που επισκέφθηκαν την έκθεση «Πικάσο Suite 347».

«Ημασταν υποχρεωμένοι να εξετάσουμε τις διαμαρτυρίες που εκδηλώθηκαν», διευκρίνιζε ο κ. Ταπανίδης σε επίσημη ανακοίνωση. «Για τον λόγο αυτό, εξηγεί, αναθέσαμε άτυπη γνωμοδοτική επίσκεψη στον κ. Απόστολο Αποστολίδη, προϊστάμενο του Β΄ γραφείου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης – συνάδελφο με παιδεία και μακρόχρονη προσφορά στα σχολικά καλλιτεχνικά δρώμενα – ο οποίος έκρινε ότι τα “επίμαχα” έργα, τα οποία εκτίθενται σε ιδιαίτερο χώρο, δεν αξιοποιούνται κατά την εφαρμογή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων».

Advertisements
This entry was posted in Εκπαίδευση. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s