«Ακατάλληλος» για μαθητές και ο Τένεσι Ουϊλιαμς.

Μετά τον Πικάσο και ο Τένεσι Ουίλιαμς και η παράσταση «Λεωφορείον ο Πόθος» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος κρίθηκαν «ακατάλληλα για μαθητές». ΄Οπως αναφέρουν Τα Νέα (13/3/2008), το παράδειγμα του προϊσταμένου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, που με εγκύκλιό του την περασμένη εβδομάδα απαγόρευσε τις επισκέψεις μαθητών στην έκθεση με χαρακτικά του Πικάσο, ακολούθησε προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις ΣέρρεςΔεν επέτρεψε σε μαθητές και καθηγητές να παρακολουθήσουν την παράσταση του Κρατικού Θεάτρου γιατί έκρινε ότι το έργο ήταν άσεμνο.

Το νέο αυτό περιστατικό προκάλεσε αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και την αντίδραση του υπουργού Παιδείας, Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος «άδειασε» τους δύο προϊσταμένους, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να απομονώνεται η τέχνη. [ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ].
Όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δύο αποφάσεις, ο κ. Στυλιανίδης, τόνισε ότι υπήρξε άμεση αντίδραση στις δύο αυτές υποθέσεις και οι απαγορεύσεις ανακλήθηκαν, γιατί πεποίθηση του υπουργείου είναι ότι «δεν πρέπει να ενοχοποιείται ούτε η ελευθερία της τέχνης, ιδιαίτερα όταν αφορά προσωπικότητες καταξιωμένες στο διεθνές πεδίο και διαχρονικά».

Advertisements
This entry was posted in Εκπαίδευση. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s