Στα …θρανία με κενά σε 20 νομούς.

«Χωρίς προβλήματα ξεκινά η σχολική χρονιά», διαβεβαιώνει τον πρωθυπουργό ο υπουργός Παιδείας. «Δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια οι δηλώσεις του ΥΠΕΠΘ», επιμένουν οι εκπαιδευτικοί αναφερόμενοι, όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία (03.09.2008), στην ύπαρξη ήδη 1.320 λειτουργικών κενών στα σχολεία σε μόλις 20 νομούς, στους ανύπαρκτους διορισμούς για τα ολοήμερα και άλλα προβλήματα.  Ο κ. Στυλιανίδης, παρόλα αυτά, ενημέρωσε τον Κώστα Καραμανλή και προφανώς θα ενημερώσει και την κυβερνητική επιτροπή για πλήρη κάλυψη των λειτουργικών κενών, για έγκαιρη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, έγκαιρη αποστολή των βιβλίων, καθώς και για τα φιλόδοξα σχέδια περί νέων σχολικών κτιρίων. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο ίδιος: «είναι η πρώτη φορά που η σχολική χρονιά ξεκινά χωρίς προβλήματα, μιας και τα βιβλία περιμένουν τους μαθητές και όχι το αντίστροφο. Τα προβλέψιμα λειτουργικά κενά είναι όλα ήδη καλυμμένα. Η εισαγωγική επιμόρφωση, για 7.300 νεοδιορισθέντες και 5.000 αναπληρωτές, για πρώτη φορά στην ιστορία του εκπαιδευτικού συστήματος έχει τελειώσει πριν από τον αγιασμό και δεν γίνεται στα μέσα της χρονιάς. Βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη υλοποίησης ένα γενναίο πρόγραμμα αποκατάστασης σχολικής στέγης για 1.233 νέα σχολικά κτίρια, τα οποία θα ολοκληρωθούν έως το 2012».
Όμως, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει αυτή τη στιγμή η ΔΟΕ, έχουν καταγραφεί: 1.320 λειτουργικά κενά στο ένα τρίτο των νομών της χώρας. Ειδικότερα: Πειραιάς 371 κενά (225 σε δασκάλους), Βοιωτία 116, Δυτ. Θεσσαλονίκη 60, Ιωάννινα 48, Ευρυτανία 27, Κοζάνη 86, Κόρινθος 63, Λακωνία 86, Μαγνησία 65, Πρέβεζα 46, Φλώρινα 53, Σάμος 79.
«Για μία ακόμη χρονιά ξεκινούν με πολλές ελλείψεις τα σχολεία. Θα χαθούν και πάλι χιλιάδες διδακτικές ώρες εξαιτίας των κενών», δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Δημήτρης Μπράτης, για να τονίσει: «Δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια οι δηλώσεις του υπουργού. Το αποδεικνύουν τα στοιχεία που έχει η Ομοσπονδία από τις Διευθύνσεις όλης της χώρας (ίδια πηγή ενημέρωσης και για το υπουργείο) και από τους αιρετούς εκπροσώπους μας στα υπηρεσιακά συμβούλια».
Τα κενά είναι πολλά. Δεν έχουν γίνει ακόμα οι αναγκαίοι διορισμοί. Και η κατάσταση θα οξυνθεί ακόμη περισσότερο την επόμενη διετία, καθώς το υπουργείο, παρά τον πολλαπλασιασμό των αναγκών στα σχολεία, μείωσε κατά 25% τους μόνιμους διορισμούς».

Advertisements
This entry was posted in Εκπαίδευση. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s