Δωρεάν εκπαίδευση – στο σπίτι – σε γονείς. Επιτέλους και ένα καλό μέτρο.

http://www.γονεις.gr.  Τα Υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής 2006-2013 και με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης υλοποιεί το έργο γονείς.gr το οποίο αφορά στην εκπαίδευση γονέων μαθητών υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), και στην Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου. Απευθύνεται σε όλους τους γονείς μαθητών που θα εγγραφούν στην υποχρεωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση [Γυμνασίου] κατά το σχολικό έτος 2008-2009.  Πρόκειται για μια νέα δράση η οποία υλοποιείται με τη συνεργασία των Υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, και από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ ΑΕ), φορέα εποπτευόμενο από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Οι δικαιούχοι γονείς έχουν το δικαίωμα δωρεάν κατ’ οίκον εκπαίδευσης από ειδικούς εκπαιδευτές, και πρόσβασης σε εκπαιδευτικά πακέτα αυτόνομης μάθησης μέσω Διαδικτύου (e-learning). Επιπλέον, το έργο επιδοτεί την απόκτηση νέας, ευρυζωνικής σύνδεσης στο Διαδίκτυο διάρκειας δύο (2) μηνών, για τους ωφελούμενους γονείς που δεν την διαθέτουν. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο Δικαιούχος να έχει στο σπίτι Η/Υ (σταθερό ή φορητό) με δυνατότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο.  Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης μέσω Διαδικτύου, οι γονείς θα δικαιούνται να συμμετάσχουν δωρεάν σε εξετάσεις πιστοποίησης για την απόκτηση πιστοποιητικού γνώσεων Πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ σε τουλάχιστον τρεις (3) από τις ενότητες βασικών γνώσεων.

Η εκπαίδευση των γονέων αποβλέπει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων σε ΤΠΕ, με έμφαση στην εξοικείωσή τους με την χρήση του Διαδικτύου και την αναζήτηση πληροφορίας στον Παγκόσμιο Ιστό. Ειδική έμφαση θα δοθεί στην ενημέρωση των γονέων για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τους ανήλικους, και τις δυνατότητες προφύλαξής των παιδιών από ακατάλληλο περιεχόμενο. Επιπλέον, θα δοθεί έμφαση σε εκπαιδευτικές υπηρεσίες και περιεχόμενο που μπορεί να βρεθεί στον Παγκόσμιο Ιστό για μαθητές Γυμνασίου, και ειδικότερα τις υπηρεσίες και το περιεχόμενο της Δικτυακής Πύλης του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) http://students.sch.gr.

Εκτός των προαναφερθέντων γνωστικών αντικειμένων, οι γονείς θα λάβουν, μέσω εκπαιδευτικών πακέτων αυτόνομης μάθησης, τις απαιτούμενες γνώσεις για την δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις πιστοποίησης βασικών γνώσεων Πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ.

Η διαδικασία εκπαίδευσης των δικαιούχων γονέων αποτελείται από δύο υπό-διαδικασίες εκπαίδευσης:

 • Την κατ’ οίκον εκπαίδευση κατά την οποία ο Φορέας Εκπαίδευσης θα επισκεφθεί τον δικαιούχο γονέα στην οικία του για μαθήματα συνολικής διάρκειας πέντε (5) ωρών
 • Την εκπαίδευση μέσω εκπαιδευτικών πακέτων αυτόνομης μάθησης από απόσταση (e-learning) συνολικής διάρκειας σαράντα (40) ωρών

Η υλοποίηση της δράσης ξεκινά την 1/9/2008. Η συμμετοχή γονέων σε εκπαιδευτικά προγράμματα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 30/11/2008.

Advertisements
This entry was posted in Εκπαίδευση. Bookmark the permalink.

2 Responses to Δωρεάν εκπαίδευση – στο σπίτι – σε γονείς. Επιτέλους και ένα καλό μέτρο.

 1. Ο/Η ΓΕΩΡΓΙΑ λέει:

  καλησπερα…
  καποτε ο δημος μας ειχε κανει μια σχολη γονεων….οχι για εκμαθηση πληροφορικης ή οτι αλλο…. 
  αλλα για μαθηματα συμπεριφορας απεναντι σε εφηβους,υπερκινητικα παιδια κ.τ.λ…..συμμετοχη γονεων? αστα μη τα συζητας….
  και τωρα που η ζωη εχει γινει τοσο πολυ δυσκολη….που γονεις δουλευουν σε δυο και τρεις δουλειες να τα βγαλουν περα…
  αναρωτιμαι….που θα βρουν τον χρονο?
  Η ΙΔΕΑ ΚΑΛΗ…ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΟΜΩΣ?
   

 2. Ο/Η black-Martini λέει:

  θα συμφωνησω με την Γεωργια.Γονεις αφαντοι σε τετοιες δραστηριοτητες.Μηπως ομως δεν ειναι μονο η ελλειψη χρονου αλλα
  και η αποδοκιμασια τους στα σχολικα δρομενα;;Το εχω δει και αυτο!
  Καλο το μετρο….ποσοι το ξερουν αραγε;;Ενημερωση δεν δινεται…….
  Και μια απορια που εχω. Για αυτο το προγραμμα ποσα χρηματα πηρε το Υπουργειο;;Χρηματοδοτηθηκε απο την Ευρωπαικη ενωση;;
   

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s