Ξεχασμένοι εκατοντάδες μαθητές με ειδικές ανάγκες και ικανότητες.

Κάποιοι νέοι άνθρωποι δοκιμάζονται καθημερινά. Οι κινητικές τους δυσκολίες σκοντάφτουν στη δυσκαμψία των αρμοδίων της Πολιτείας. Στις σκληρές συνθήκες της αφιλόξενης πόλης για εκατοντάδες μαθητές με ειδικές ανάγκες και ικανότητες που φοιτούν στα δύο μεγάλα ενιαία γυμνάσια λύκεια της πρωτεύουσας στην Ηλιούπολη και στο Ιλιον, η βοήθεια από την Πολιτεία… αναζητείται ή εξαντλείται, όπως μας λένε και οι γονείς των παιδιών αυτών, στις προεκλογικές περιόδους, σε σπασμωδικές και πρόχειρες επεμβάσεις, αναφέρει η Ελευθεροτυπία (29.09.2008).

Ακόμη και τα πρόσφατα μετάλλια από τους Παραολυμπιακούς δεν στάθηκαν ώς αυτήν τη στιγμή ικανά να ευαισθητοποιήσουν τους υπεύθυνους στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής.
«Η σχολική μας κοινότητα αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των παιδιών μας»
λέει ο Μανώλης Δατσέρης, πρόεδρος του συλλόγου γονέων του σχολείου. «Οι ετήσιες επιχορηγήσεις δεν δίνονται έγκαιρα και στο σύνολό τους, οι ελλείψεις προσωπικού είναι τραγικές, ενώ τα απαραίτητα σχολικά λεωφορεία είναι παμπάλαια και η συντήρηση με τη μίσθωσή τους μαζί υπερβαίνει το κόστος της αγοράς νέων οχημάτων» συμπληρώνει. Ο κ. Δατσέρης υπενθυμίζει πως αρκετά από τα προβλήματα του σχολείου λύνονται μέσω νομαρχίας ή βοήθειας που προέρχεται από ευαίσθητους ανθρώπους.
Οσον αφορά το προσωπικό, ο πρόεδρος του συλλόγου υποστηρίζει πως η προκήρυξη για την πρόσληψη των (με 9μηνη σύμβαση) οδηγών έχει ήδη δημοσιοποιηθεί αλλά οι τοποθετήσεις τους όπως και οι αντίστοιχες των βοηθών οδηγών δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί.
«Οι ευθύνες βαραίνουν τη διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας που ολιγωρεί δραματικά» καταγγέλλει ο κ. Δατσέρης και υπενθυμίζει πως η κοινή υπουργική απόφαση από τα υπουργεία Παιδείας, Οικονομικών και Εσωτερικών για την εξεύρεση των πιστώσεων που απαιτούνται για τη λύση του συνόλου των προβλημάτων του Γυμνασίου Λυκείου της Ηλιούπολης το οποίο εκπαιδεύει και σιτίζει καθημερινά 77 μαθητές, δεν έχει ακόμη εκδοθεί.
«Το θέμα δεν είναι για μας τους γονείς κομματικό» λέει ο πρόεδρος και καταλήγει προειδοποιώντας πως αν στις επόμενες δύο εβδομάδες δεν εξασφαλισθεί η ασφαλής μεταφορά των παιδιών αλλά και η υποβοήθησή τους, «είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε σε κάθε νόμιμης μορφής κινητοποιήσεις».

Advertisements
This entry was posted in Εκπαίδευση. Bookmark the permalink.

One Response to Ξεχασμένοι εκατοντάδες μαθητές με ειδικές ανάγκες και ικανότητες.

  1. Ο/Η Άνιμα λέει:

    Θα προσθέσω και το πρόβλημα της στέγασης κάποιων ειδικών σχολείων. Προσωπικά εδώ στη Θεσσαλονίκη γνωρίζω ένα ειδικό σχολείο το οποίο στεγάζεται σε λειώμενο κτήριο. Άθλιες εγκαταστάσεις και παγωνιά κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Σίγουρα δεν θα είναι το μοναδικό σχολείο σε όλη την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s