Εγγυημένες οι καταθέσεις [οι ποιές;;;] στις ελληνικές τράπεζες [ΩΧ, ΩΧ, ΩΧ] – Κ. Καραμανλής.

"Τα χρήματα των πολιτών που είναι κατατεθειμένα στις ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως εγγυημένα".  [τα ποιά;;;; τα χρήματα;, οι καταθέσεις;, … τι είναι πάλι αυτά;].

Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κώστας Καραμανλής ενώπιον των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, εμφανίστηκε απολύτως καθησυχαστικός, ως προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

"Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως ασφαλές και φερέγγυο. Όλες οι καταθέσεις σε τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα είναι απολύτως εγγυημένες", τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας, ότι η ελληνική οικονομία έχει ικανοποιητικά μεγέθη και ισχυρές αντοχές, παρότι, όπως είπε, η παγκόσμια οικονομία περνά μια μεγάλη κρίση, απρόβλεπτης χρονικής διάρκειας.

Ο Κώστας Καραμανλής, από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, έθεσε εμμέσως πλην σαφώς ένα δίλημμα προς τους πολίτες.  Το ποιος είναι ο πλέον ικανός να χειριστεί την πορεία της χώρας σε ένα περιβάλλον απόλυτης οικονομικής ασάφειας, κατά τους αναλυτές είναι το δίλημμα που θα κρίνει τις προσεχείς πολιτικές εξελίξεις.  Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτή που μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια, μέσα σε ένα πεδίο παγκόσμιας οικονομικής ανασφάλειας.   [την ποιά; – την ασφάλεια;;;- έλα καλέ].

Ο πρωθυπουργός, αφού τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες για το μέλλον του τόπου, απέστειλε εκ νέου μήνυμα ότι δεν πρόκειται να υποκύψει σε οργανωμένα συμφέροντα.  [πες το 100 φορές, στο τέλος μπορεί και να το πιστέψεις].

"Ποιος ο λόγος να πληρώνουν οι πολίτες 3 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα για την Ολυμπιακή και τον ΟΣΕ" [μόνο αυτές …θυμάσαι;;; – για βάλτο να δουλέψει λίγο πιό …γρήγορα], αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του.  "Γιατί αυτά τα χρήματα να μην πηγαίνουν στην υγεία", ανέφερε χαρακτηριστικά.  [έλα ντε – εμάς ρωτάς; …φαντάζομαι δεν περιμένεις απάντηση;  …Αν επιμένεις, βέβαια, να στη δώσουμε …αλλά δεν θα μείνει ούτε …η σκόνη σου, από τις "ευχές" μας, εννοείται …και εννοείτε φίλοι και αδερφοί].

Ο Κώστας Καραμανλής ζήτησε αυξημένη συνεργασία μεταξύ υπουργών και βουλευτών, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε κλειστές πόρτες, για όσους κατέχουν δημόσια αξιώματα.  [αυτό πες το 1000 φορές, μπας και το πιστέψεις].

"Αναγνωρίζω ότι στην πορεία μας υπήρξαν και λάθη [που τα είδες μωρέ!!!], ότι χαλάρωσε η ομαδικότητα και ατόνησε η συνεργασία ανάμεσα στην Κ.Ο. και την κυβέρνηση. Από σήμερα ενισχύουμε [ΩΧ, ΩΧ] αυτή τη συνεργασία [ΩΧ, ΩΧ], ενισχύουμε [ΩΧ, ΩΧ] το άνοιγμά μας [ΩΧ, ΩΧ] στην κοινωνία και ανανεώνουμε [ΩΧ, ΩΧ] τη δέσμευσή μας [ΩΧ, ΩΧ] για τους πολίτες. Θέλω να ακούω τις προτάσεις και τις εισηγήσεις σας, όλα όσα λαμβάνετε από την κοινωνία".

Ο κ. Καραμανλής επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για ανευθυνότητα και αναξιοπιστία.

"Ένας δρόμος, ένας στόχος κι ένας γνώμονας υπάρχει για μας: το δημόσιο συμφέρον" [τι είναι πάλι αυτό, τρώγεται;;;], κατέληξε ο κ. Καραμανλής, δηλώνοντας κατηγορηματικά πως "με τα κάθε είδους συμφέροντα δεν θα υπάρχει συμβιβασμός [ΩΧ, ΩΧ] σε βάρος [ΩΧ, ΩΧ] του μέλλοντος [ΩΧ, ΩΧ] της χώρας [ΩΧ, ΩΧ]".

Πηγή: zougla.gr – 6 Οκτωβρίου 2008.

Advertisements
This entry was posted in Πολιτικοί/ή. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s