Δυστυχία μας: η κ. Μπακογιάννη [ή και Ντόρα] η 78η πιο ισχυρή γυναίκα του πλανήτη. ΜΠΡΡΡΡΡΡ!

«Έχει αξία αυτή η λίστα, τόσο για τα πρόσωπα όσο και γι’ αυτό που εκφράζουν [!!!], τις χώρες [!!!], τους οργανισμούς [!!!] που εκπροσωπούν. Αλλά τίποτα δεν κρίνεται σε αυτό το επίπεδο. Η ισχύς, η δυναμική, ο ρόλος δεν κρίνεται σε αυτό το επίπεδο» [αλλά …σε ποιό; κάτι πιό υψηλό απ΄αυτά που καταλαβαίνουμε εμείς; …οι κοινοί θνητοί;].

«Δικό μου μέλημα είναι να είμαι χρήσιμη και αποτελεσματική [μέσα ή έξω, σε μας ή τους άλλους]. Το να είσαι ισχυρός ή δυνατός στην πολιτική υπάρχει μόνο ως προέκταση της εμπιστοσύνης [!!!] του κόσμου, από όπου αντλείς τη δύναμη να συνεχίζεις. Από εκεί και πέρα η ζωή σε σκληραίνει, σε κάνει πιο δυνατό. Κάθε πρόβλημα και κάθε δοκιμασία προσθέτει σε δύναμη τελικά».

«Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα στη ζωή μου, έκλαψα πολύ και πολλές φορές. Για σοβαρά πράγματα. Συγκινούμαι και τώρα από γεγονότα και καταστάσεις και δεν ανήκω στην κατηγορία αυτών που πιστεύουν ότι ένας πολιτικός πρέπει να φοράει πάντοτε μια μάσκα [!!!] [!!!] [!!!]».

«Πιστεύω ότι κάθε γυναίκα, όπως και η Μάρα Ζαχαρέα, έχει δικαίωμα να ασκεί το επάγγελμα της [!!!], ανεξαρτήτως [!!!] του τι επαγγέλλεται [!!!] ο σύζυγος της [!!!]. Αντιλαμβάνομαι ότι πιθανόν να εγείρονται θέματα που σχετίζονται με θεσμικά [!!!] ή άγραφα ασυμβίβαστα [!!!], αλλά δεν μπορεί μια γυναίκα να ετεροπροσδιορίζεται με σημείο αναφοράς τον άντρα της. Ως κοινωνία δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε αυτό το σημείο».

Συνέντευξη στη: Νάντια Χαλαμανδάρη, 5 Οκτωβρίου 2008.

Advertisements
This entry was posted in Πολιτικοί/ή. Bookmark the permalink.

One Response to Δυστυχία μας: η κ. Μπακογιάννη [ή και Ντόρα] η 78η πιο ισχυρή γυναίκα του πλανήτη. ΜΠΡΡΡΡΡΡ!

  1. Ο/Η maria λέει:

    Πολύ σωστά ..τα θαυμαστικά!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s