Πανεπιστήμια …αστέρων. Να και καλά νέα.

2008:

  • Πανεπιστήμιο Αθηνών: 106ο στα 110 ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και 248ο στα 250 καλύτερα στον κόσμο.
  • Ε.Μ. Πολυτεχνείο: 356ο στον κόσμο.

2007 σε παγκόσμια κλίμακα:

  • Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (403η θέση),
  • Πανεπιστήμιο Κρήτης (415η θέση),
  • Πανεπιστήμιο Πάτρας (466 η θέση),
  • Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (489η θέση).

Περιοδικό «Times Higher Education».

 

Οι πρυτάνεις των δύο ιστορικών ιδρυμάτων δήλωσαν τα εξής:
Χρίστος Κίττας: «Αν και βρεθήκαμε σε περιόδους αναταραχής, την τελευταία διετία, πήγαμε πολύ καλά και πάμε όλο και καλύτερα. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών έκανε το μεγάλο άλμα πέρυσι. Αυτό οφείλεται κυρίως στην προσπάθεια του διδακτικού προσωπικού και στην ερευνητική τους δραστηριότητα, όπως αυτή τεκμαίρεται από τις δημοσιεύσεις οι οποίες γίνονται αποδεκτές σε υψηλού κύρους περιοδικά και από την απήχηση των εργασιών αυτών. Έχει επέλθει ποιοτική αναβάθμιση του ερευνητικού μας προσωπικού. Προσλαμβάνονται άτομα με δυναμική παρουσία στην έρευνα. Και όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι η χρηματοδότηση της έρευνας στην Ελλάδα είναι πολύ μικρή.  Κι όμως το ερευνητικό τους έργο είναι η παρακαταθήκη για τον πολιτικό κόσμο και πρέπει να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα αυτό που λέγεται δημόσιο Πανεπιστήμιο. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πτυχιούχοι μας, αν μου επιτραπεί ο όρος, ‘στρατολογούνται’ από διεθνή ερευνητικά κέντρα διότι έχουν πράγματι πολύ καλή εκπαίδευση».
Κωνσταντίνος Μουτζούρης, πρύτανης Ε.Μ. Πολυτεχνείου: «Υπάρχουν διεθνώς διάφορες ποιοτικές κατατάξεις των Πανεπιστημίων. Οπως της Σανγκάης, των «Τάιμς» και άλλες. Η καθεμία από αυτές λαμβάνει υπ’ όψιν της διαφορετικά κριτήρια, ολίγα των οποίων προσιδιάζουν σε ένα αμιγώς τεχνικό Πανεπιστήμιο όπως το Ε.Μ. Πολυτεχνείο. Δεν υφίστανται διεθνώς κατατάξεις των τεχνικών Πανεπιστημίων. Αν υπήρχαν, το ΕΜΠ θα ήταν σε πολύ περίοπτη θέση, τουλάχιστον σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως καταδεικνύεται και με την αποδοχή που γνωρίζουν οι απόφοιτοί του για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο, παγκοσμίως».

Advertisements
This entry was posted in Εκπαίδευση. Bookmark the permalink.

One Response to Πανεπιστήμια …αστέρων. Να και καλά νέα.

  1. Ο/Η Asteraki_ λέει:

    Χμμ μαλιστα..Ποτε τα δηλωσαν ολα αυτα τα πανεπηστημια των ΑΣΤΕΡΩΝ???Ελπιζω οχι τωρα μετα την αρχη της νεας εξεταστικης..Χωρις Βιβλια δεν γινονται και πολλα νομιζω..ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s