Άρχισαν οι χοροί στο χώρο της Παιδείας.

Δίωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ως τις 2μ.μ. κήρυξε για την Πέμπτη η ΟΛΜΕ ώστε να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ομοσπονδία στο υπουργείο Παιδείας με κύριο αίτημα την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τεχνική εκπαίδευση, αναφέρει Το Βήμα (07.10.2008). Το συλλαλητήριο αυτό εγκαινιάζει τις κινητοποιήσεις που προετοιμάζουν για τον Οκτώβριο εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές, ενώ ακριβώς την επόμενη ημέρα, στις 10 Οκτωβρίου, φοιτητές διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις ζητώντας, μεταξύ άλλων, να μην αναγνωριστούν τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών. Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκονται μαθητικές καταλήψεις σε αρκετά σχολεία της χώρας αλλά και φοιτητικές, όπως στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης διαμαρτύρονται «για την προχειρότητα των συνολικών σχεδιασμών του υπουργείου στα θέματα τεχνικής εκπαίδευσης» όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, καθώς «τα βιβλία και τα αναλυτικά προγράμματα είναι ακατάλληλα επειδή προέρχονται από διάφορους άλλους τύπους σχολείων και χιλιάδες εκπαιδευτικοί εργάζονται σε καθεστώς ανασφάλειας». Ειδικότερα η ΟΛΜΕ αναφέρεται στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που ορίζει τις ειδικότητες εκείνες στις οποίες θα πρέπει να ανατίθεται η διδασκαλία ενός μαθήματος, η εφαρμογή της οποίας έχει φέρει τα πάνω κάτω στην οργάνωση των σχολείων. Όπως σημειώνουν εκπαιδευτικοί, μια σειρά από ειδικότητες οδηγούνται στην… ανεργία και ζητούν να μην εφαρμοστεί φέτος η συγκεκριμένη εγκύκλιος. Αναπόφευκτη συνέπεια των προβλημάτων, σημειώνει η ΟΛΜΕ, είναι η συνεχής μείωση του μαθητικού πληθυσμού της τεχνικής εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα το ποσοστό των μαθητών που την επιλέγουν να είναι εφέτος το μικρότερο της τελευταίας 20ετίας, σε σχέση με εκείνους που ακολουθούν τον δρόμο του Γενικού Λυκείου.

Προσωπική μαρτυρία:

  • Στα 2 Γ. Ε. Λύκεια του Αιγίου ΔΕΝ υπάρχουν ακόμα [άλλα έλεγες κ. Υπουργέ] καθηγητές για τα Εικαστικά [Α’ Λυκείου] και το Ελεύθερο Σχέδιο [Β’ Λυκείου].
  • Οι μαθητές μήπως κάνουν …"κενά" [1 ώρα εικαστικά, 2 ώρες σχέδιο].
Σίγουρα πάντως "κενό" είναι το κεφάλι κάποιων.

Advertisements
This entry was posted in Εκπαίδευση. Bookmark the permalink.

One Response to Άρχισαν οι χοροί στο χώρο της Παιδείας.

  1. Ο/Η maria λέει:

    και από το Δεκέμβριο η ΟΛΜΕ προτείνει πενθήμερες απεργίες…Ίδωμεν..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s