«Η εξέλιξη σταματά τώρα» = [πόσο άσχετος / «μακάκας» είσαι;;;;] κ. Τζόουνς.

Είναι δυνατόν να λέει τέτοιες «μακακίες» ένας «επιστήμονας»;;;

Η εξέλιξη του ανθρώπου σταματάει και αυτό που είμαστε σήμερα είναι το καλύτερο που θα μπορούσαμε ποτέ να γίνουμε ως γένος. Αυτό είναι το απαισιόδοξο μήνυμα ενός κορυφαίου Βρετανού γενετιστή, του καθηγητή Στιβ Τζόουνς.  Όπως αναφέρει η εφημερίδα The Independent και αναδημοσιεύουν Τα Νέα (08.10.2008), οι άνθρωποι που θα ζουν ένα εκατομμύριο χρόνια από τώρα, αν το ανθρώπινο γένος επιβιώσει, θα μοιάζουν με τους σημερινούς ανθρώπους.

O καθηγητής Τζόουνς του Τμήματος Γενετικής, Εξέλιξης και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου (UCL) πιστεύει πως οι μηχανισμοί εξέλιξης του ανθρώπινου γένους πνέουν τα λοίσθια. Τουλάχιστον στον ανεπτυγμένο κόσμο, οι άνθρωποι βρίσκονται σήμερα όσο πιο κοντά στην Ουτοπία {η εξέλιξη του ανθρώπου σε υπεράνθρωπο} είναι πιθανό να βρεθούν ποτέ, υποστηρίζει ο καθηγητής.
Σε μια διάλεξη που έδωσε στο UCL, ο καθηγητής Τζόουνς επεσήμανε ότι η εξέλιξη έχει τρία συστατικά: τη φυσική επιλογή, τη μετάλλαξη και την τυχαία αλλαγή. «Στους αρχαίους χρόνους», εξήγησε, «τα μισά από τα παιδιά μας θα είχαν πεθάνει μέχρι την ηλικία των 20 ετών. Τώρα, στον δυτικό κόσμο, 98% των παιδιών ζουν ως τα 21. Το προσδόκιμο ζωής μας είναι τώρα τόσο καλό ώστε, αν εξαλείφαμε όλα τα δυστυχήματα και τις λοιμώδεις νόσους, θα αυξανόταν μόνον κατά άλλα δύο χρόνια. Ο θάνατος δεν είναι πλέον το πρόχειρο εργαλείο της φυσικής επιλογής». Οι ρυθμοί των μεταλλάξεων επιβραδύνονται επίσης, λέει ο καθηγητής. Μολονότι η χημική και η ραδιενεργός μόλυνση μπορεί να προκαλέσουν γενετικές αλλαγές, ένας από τους πιο σημαντικούς «διακόπτες» της μετάλλαξης ήταν η προχωρημένη ηλικία των ανδρών όταν έκαναν παιδιά. «Προξενεί εντύπωση όμως το ότι η αναπαραγωγική ηλικία έχει μειωθεί- η μέση αναπαραγωγική ηλικία των ανδρών δείχνει πως οι περισσότεροι δεν κάνουν παιδιά μετά τα 35», λέει ο καθηγητής Τζόουνς. «Η ύπαρξη λιγότερων ηλικιωμένων πατέρων σημαίνει ότι οι μεταλλάξεις μειώνονται». Οι τυχαίες αλλαγές στο γονιδίωμα, τον γονιδιακό σχεδιασμό του ανθρώπου, είναι επίσης λιγότερο πιθανές σ’ έναν κόσμο που έχει μετατραπεί σε χωνευτήρι εθνοτήτων, σύμφωνα πάντα με τον καθηγητή Τζόουνς. «Οι άνθρωποι είναι 10.000 φορές πιο… διαδεδομένοι απ’ ότι θα έπρεπε να είναι, σύμφωνα με τους κανόνες του ζωικού βασιλείου, και πρέπει να ευχαριστήσουμε γι’ αυτό τη γεωργία. Χωρίς τις καλλιέργειες, ο παγκόσμιος πληθυσμός πιθανόν να είχε φτάσει σήμερα το μισό εκατομμύριο. Μικροί πληθυσμοί που είναι απομονωμένοι μπορούν να αλλάζουν- να εξελίσσονται – χωρίς καθορισμένο στόχο, καθώς γονίδια χάνονται τυχαία. Σ’ όλο τον κόσμο, οι πληθυσμοί συνδέονται και η ευκαιρία για τυχαία αλλαγή μειώνεται. Η Ιστορία φτιάχνεται στο κρεβάτι, αλλά σήμερα τα κρεβάτια είναι όλο και πιο κοντά το ένα στο άλλο. Σχεδόν παντού, η ομομειξία, δηλαδή η διασταύρωση μεταξύ ατόμων με στενή συγγενική σχέση ή παρόμοια γενετική σύσταση, γίνεται όλο και πιο σπάνια».

«Έτσι, δεν χρειάζεται να αναρωτιέστε πώς θα είναι η Ουτοπία», κατέληξε ο καθηγητής. «Τουλάχιστον στον ανεπτυγμένο κόσμο και τουλάχιστον προς το παρόν, τη ζούμε τώρα».

Με μια ματιά:

 • Κάθε ζωντανός οργανισμός στη Γη προέρχεται από έναν μονοκύτταρο που έκανε την εμφάνισή του πριν από 4 δισεκατομμύρια χρόνια
 • Αν η ιστορία της Γης συμπυκνωθεί σε μία ημέρα, οι σύγχρονοι άνθρωποι εμφανίσθηκαν δύο δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυκτα
 • Οι επιστήμονες πιστεύουν πως όλοι οι σημερινοί άνθρωποι προέρχονται από μια ομάδα με σκούρο δέρμα που έζησε στην Αφρική πριν από 60.000 χρόνια
 • Στον κρύο βορρά, οι άνθρωποι έγιναν πιο κοντοί και παχουλοί για να διατηρούν τη θερμότητα. Στις τροπικές χώρες έγιναν πιο ψηλοί και αδύνατοι για να χάνουν θερμότητα.

Advertisements
This entry was posted in Μητέρα ... Φύση. Bookmark the permalink.

2 Responses to «Η εξέλιξη σταματά τώρα» = [πόσο άσχετος / «μακάκας» είσαι;;;;] κ. Τζόουνς.

 1. Ο/Η Γιώργης λέει:

  Φίλε μου ο επιστήμονας αυτός μιλάει σωστά αλλά η χρήση της έννοιας ουτοπία τον καθιστά εκτός τόπου και χρόνου μερικώς μόνο.
   
  Οι γεννετικές μεταλλάξεις διαχωρίζονται όπως σωστά το έθεσε ο επιστήμονας σε φυσικές επιλογές, μεταλλάξεις και απλά αυτό που ονομάζει τυχαία αλλαγή στην ουσία είναι η φυσική μετάλλαξη και ανήκει στον χώρο των μεταλλάξεων. Πρόκειται δηλαδή για μια απλή υπερβολή που προήλθε από κακή μετάφραση της διάλλεξης του επιστήμονα.
   
  Οι θεωρίες περί χόμο σάπιενς και νεάτερνταλ είναι θεωρίες που αφορούν τον πίθηκο ΜΟΝΟ. Κακώς ανάχθηκαν σε εξέλιξη του ανθρώπου αφού ο Πίθηκος ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΨΥΧΗ και ανήκει στα κτήνη (βιβλίο Γεννέσεως). Η μικρή αυτή λανθασμένη θεώρηση οδηγεί σε παρανοήσεις. Έτσι μοιάζει ανοησία η πολύ σωστή θεώρησή του περί ουτοπίας και όπως κακώς εκφράστηκε.
   
  Ο άνθρωπος έχει ζωή στον πλανήτη Γη 300.000 χρόνια περίπου. Ο πρώτος άνθρωπος ήταν ο Αδάμ. Έκτοτε υπήρχαν άνθρωποι με εξαιρετικά μεγάλες δυνάμεις που θα συνθλίβαν τα σημερινά παγκόσμια ρεκόρ του στίβου και της άρσης βαρών. Υπήρχε άνθρωπος στην περιοχή μου που σήκωνε βάρος που ο παγκόσμιος ρέκορτμαν δεν θα το άγγιζε. Ο άνθρωπος αυτός ξέζεψε δυο βόδια από το φωρτομένο κάρο και το ζεύτηκε ο ίδιος για να το βγάλει από την λάσπη ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΓΑΛΕ. Μια κλωνοποίηση ατόμων μόνο θα ωθούσε σε ένα ουτοπικά ανώτερο είδος ανθρώπου. Αν επιλέγονταν η κλωνοποίηση θα χάνονταν γονιδιακά συμπλέγματα τα οποία θα οδηγούσαν με μείωση του μέσου όρου ζωής. Αυτό είναι γνωστό στους κύκλους των επιστημόνων.
   
  Θα μπορούσα να γράφω για ώρα αλλά δεν θέλω να αναλύσω το θέμα αφού παρουσίασες ένα μικρό απόσπασμα μιας ομιλίας που για εμένα θα είχε αξία μια ανάλυση αν είχα το σύνολο της συζήτησης. Είμαι βέβαιος ότι ο επιστήμονας έδωσε μια απάντηση σε μια ερώτηση και η απάντηση είναι ΒΕΒΑΙΟΤΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ αν και δεν είναι πλήρως σωστά η εννιολογική προσέγγιση του λόγου που μετεφρασμένος έχει αλλειωθεί σημαντικά.
   
  Η αλήθεια είναι ότι εδώ και δώδεκα χιλιάδες χρόνια μόνο ζουν άνθρωποι σε περιοχές εκτός της αρχαίας μεσοποταμίας. Τα ευρύματα είναι ελαχίστων ταξιδιωτών που χάθηκαν από τους νομαδικούς λαούς που προέρχονταν και επιβίωσαν για λίγα χρόνια. Έτσι βρέθηκε άνθρωπος  παγωμένος στην Σιβηρία ο οποίος είχε χαθεί προφανώς.

 2. Ο/Η Γιώργης λέει:

  Η πρώτη μορφή ζωής στη Γη έκανε την εμφάνισή της περίπου 10 εκατομύρια χρόνια πριν.
  Οι δεινόσαυροί εξαφανίστηκαν 4 εκατομύρια χρόνια πριν από την σύγκρουση με τον κομήτη. Έχω εξηγήσει σε κάποια καταχώρηση ότι ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ η Γη να παρέμενε σε τροχιά. Θεϊκή Εντολή και επέμβαση των Αρχαγγέλων όρισε την σημερινή τροχιά και η εξαφάνιση των δεινοσαύρων αποφασίστηκε για να εγκατασταθεί και να επιβιώσει στη Γη ο άνθρωπος κάποια στιγμή.
   
  Οι χρονολογήσεις έχουν αναθεωρηθεί πολλές φορές από τους επιστήμονες και θα έρθει η ώρα που θα αποδεχθούν αυτήν που εγώ (και πολλοί μοναχοί) παρουσιάζω όταν η εξέλιξη της επιστήμης θα μειώσει στο απειροελάχιστο τα σημερινά λάθη από τις διάφορες τεχνικές χρονολόγησης υλικών τις οποίες αμφισβητούν πολλοί επιστήμονες.
   
  Η άρνηση ενός τμήματος αλήθεια και η αρχική λανθασμένη θεώρηση οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα. Στα μαθηματικά και τις επιστήμες αν γίνει ένα λάθος στην αρχή το κουβαλάς μέχρι το τέλος και αν δεν επιστρέψψεις να το διωρθώσεις ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΖΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΨΕΜΑ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s