Ρόλος των γονέων, Σύλλογοι Γονέων και Αναβάθμιση της Παιδείας μας.

Επιστολή του Υπουργού κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη για τη Δημιουργία Γραφείου Επικοινωνίας
του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτωνμε τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

Αγαπητοί Γονείς,

 Η προσπάθεια για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος και την παροχή υψηλής, ποιοτικής και ανταγωνιστικής παιδείας στους νέους μας αποτελεί συλλογικό στόχο, αλλά και μία από τις βασικότερες προκλήσεις, στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν οι σύγχρονες κοινωνίες. Σε αυτή τη διαδικασία αναμόρφωσης των όρων διαβίωσης και διδασκαλίας των μαθητών και των μαθητριών εντός του σχολικού περιβάλλοντος, κεντρικός είναι ο ρόλος των γονέων και επιβεβλημένη η συνεχής και εποικοδομητική επικοινωνία τους με τον έτερο φορέα διαπαιδαγώγησης, το σχολείο.

Η δυναμική παρουσία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και η συνεργασία τους με τη διοίκηση του σχολείου, το διδακτικό προσωπικό, τις τοπικές αρχές, αλλά και την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Ε.Π.Θ. μπορεί να αποφέρει πολλαπλά οφέλη, εξασφαλίζοντας την ταχύτερη επίλυση των προβλημάτων, που αναφύονται στις κατά τόπους σχολικές μονάδες, αλλά και συμβάλλοντας στην ενίσχυση των δεσμών συνοχής του σχολείου με το ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον. [αναρωτιέμαι ποιος θα τους απαλλάξει από το «γλείψιμο» (δασκάλων, καθηγητών, διευθυντών, …), από το να κόβουν πίτες την πρωτοχρονιά, να διοργανώνουν αποκριάτικους χορούς, να κάνουν δημόσιες σχέσεις …και τόσα άλλα θεάρεστα έργα που έχουν «συνηθίσει» χρόνια τώρα;].

Ως Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων δεσμεύομαι ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στο χώρο της παιδείας και ζητώ από εσάς, τα μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της χώρας, να συμβάλετε στην προσπάθεια που έχουμε από κοινού ξεκινήσει. Οι απόψεις σας, οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες σας, η εγρήγορση και η ευαισθητοποίησή σας αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του κάθε σχολείου.

Προς αυτή την κατεύθυνση, το Ειδικό Γραφείο αιτημάτων και ερωτήσεων που έχει ήδη συσταθεί στο ΥΠ.Ε.Π.Θ. φιλοδοξεί να γίνει ο νέος δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της διοίκησης της εκπαίδευσης και της οικογένειας, προκειμένου η σχεδιαζόμενη εκπαιδευτική πολιτική να μη συντελείται εν κενώ, αλλά να λαμβάνει υπόψη τις κοινωνικές επιταγές και τις ανάγκες των άμεσων αποδεκτών της. Στόχος μας είναι και παραμένει η οικοδόμηση μιας σχέσης εμπιστοσύνης και συμπληρωματικότητας, η ευρύτερη δυνατή συστράτευση δυνάμεων και αξιοποίηση εμπειριών στο χώρο της εκπαίδευσης, πάντοτε με γνώμονα το καλό των παιδιών μας. Γιατί στον αγώνα για μια καλύτερη παιδεία δεν υπάρχουν στεγανά ή αποκλεισμοί. Η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη και ευπρόσδεκτη.

Ευριπίδης Στυλιανίδης

Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

Γραφείο Επικοινωνίας του ΥΠΕΠΘ με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων
Πληροφορίες: 12:00 – 14:00
Τηλ.: 210 344 2798,  Φάξ: 210 344 3786
Email: sylogoigoneon@ypepth.gr


Σημείωση: Οι υποσημειώσεις – δικές μου.

Advertisements
This entry was posted in Εκπαίδευση. Bookmark the permalink.

One Response to Ρόλος των γονέων, Σύλλογοι Γονέων και Αναβάθμιση της Παιδείας μας.

  1. Ο/Η black-Martini λέει:

    πολυ ενημερωτικο και χρησιμο! Θα το πραξουμε και θα τα πουμε…..
    Καλησπερα Ανασταση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s