Διαμοιρασμός μουσικών αρχείων: Νέα εξέλιξη στην υπόθεση Thomas.

Το 2007, η Αμερικανίδα Jammie Thomas κατηγορήθηκε από τη Recording Industry Association of America [RIAA] ότι διέθεσε 24 αρχεία MP3 μέσω του Kazaa. Η Thomas αρνήθηκε να υποχωρήσει στις πιέσεις της RIAA και κατέφυγε στα δικαστήρια, αρνούμενη να καταβάλλει χρήματα στη RIAA. Το δικαστήριο καταδίκασε την Thomas, επιδικάζοντας στη RIAA το ποσό των 222.000 δολαρίων.
Ωστόσο, πριν από ένα περίπου μήνα, ο δικαστής που προήδρευε της διαδικασίας στην υπόθεση Thomas ζήτησε την ακύρωση της καταδικαστικής απόφασης. Αναπτύσσοντας το σκεπτικό του, ο δικαστής Michael Davis υποστήριξε ότι παραπλάνησε τους ενόρκους, λέγοντάς τους ότι η διάθεση τραγουδιών στο internet είναι αρκετή για να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της τυποκλοπίας.
Όπως ήταν αναμενόμενο, η RIAA αντέδρασε στην εξέλιξη αυτή, εμμένοντας στη θέση της ότι ο διαμοιρασμός συνιστά ποινικό αδίκημα. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την εξέλιξη της υπόθεσης, δεδομένου ότι δεν υπάρχει προηγούμενο στην αμερικανική, τουλάχιστον, νομολογία.

Πηγή: pcmag, cnet. 17-10-08.

Advertisements
This entry was posted in Μουσική. Bookmark the permalink.

One Response to Διαμοιρασμός μουσικών αρχείων: Νέα εξέλιξη στην υπόθεση Thomas.

  1. Ο/Η Lady of Avalon λέει:

    To τι παίχτηκε πίσω από τις κουϊντες είναι που θα πρέπει να μας ενδιαφέρει στην προκειμένη…Γιατί ξαφνικά παραδέχτηκε ότι "καθοδήγησε" τους ενόρκους????Τον έπιασαν ξαφνικά τύψεις συνείδησης ή κάποιος τον κρατάει στο χέρι με κάτι??Η ζωή γράφει τα καλύτερα σενάρια… 😉

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s