Δωρεάν φρούτα και λαχανικά στα σχολεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δωρεάν φρούτα και λαχανικά θα διανέμονται στα σχολεία των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η παιδική παχυσαρκία.  Με τον τρόπο αυτό, αναφέρουν Τα Νέα (19.11.2008), εκφράζεται η ελπίδα ότι 1 στα 5 παιδιά της Ε.Ε. περίπου 22 εκατομμύρια θεωρούνται υπέρβαρα θα εγκαταλείψουν τις κακές διατροφικές συνήθειες. [δηλαδή αυτά τα παιδιά θα σταματήσουν τις κακές διατροφικές συνήθειες τους επειδή θα τους δώσουν φρούτα οι Ευρωβουλευτές;;;].

Την απόφαση που έλαβε το Ευρωκοινοβούλιο με ψήφους 586 έναντι 47 για την έγκριση 500 εκατομμυρίων ευρώ ανά σχολικό έτος περίπου 5 εκατομμύρια παιδιά στην Ένωση θεωρείται ότι πάσχουν από παχυσαρκία προκειμένου να διανέμονται δωρεάν φρούτα στα σχολεία, αναμένεται να επικυρώσουν τις επόμενες ημέρες οι υπουργοί Γεωργίας της Ε.Ε. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Γεωργίας της Γαλλίας Μισέλ Μπαρνιέ, , ένας αριθμός που αναμένεται να αυξάνεται κάθε χρόνο κατά 400.000.
Στόχος του σχεδίου είναι να προωθήσει τις υγιείς διατροφικές συνήθειες παρέχοντας φρούτα και λαχανικά στους μαθητές την ώρα του φαγητού. [ποιού;;; …στην Ελλάδα]. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει σε όλους την κατανάλωση 400 γραμμαρίων φρούτων και λαχανικών καθημερινά. Όμως, σύμφωνα με τις στατιστικές, η πλειοψηφία των Ευρωπαίων δεν το κάνει.
Υπάρχουν βέβαια και διαφωνίες μεταξύ των υπουργών όχι μόνο για το πόσα χρήματα θα απαιτηθούν για την προώθηση του σχεδίου, αλλά και για την προέλευση των φρούτων – εάν δηλαδή θα επιτραπεί η χορήγηση και φρούτων που έρχονται από το εξωτερικό. Ανοιχτό παραμένει και το θέμα εάν θα ζητηθεί από τους γονείς να συμμετάσχουν σε κάποιο βαθμό, οικονομικά. Η απόφαση για το τι είδους φρούτα και λαχανικά θα προσφέρονται στους μαθητές θα λαμβάνεται από κάθε χώρα ξεχωριστά.

Ε, ρε …«Φρούτωμα» που θα πέσει [στα Ελληνικά σχολεία].

Αυτό, βέβαια, νομίζω οτι το έχουν ψηφίσει και οι δικοί μας [μιζάρες που θα πέσουν].

Και για να το συνδέσω και με το προηγούμενο άρθρο: "ΡΕ, δεν κοιτάτε να φτιάξετε καμία Βιβλιοθήκη…"

Και για να το συνδέσω και με το προ-προηγούμενο άρθρο: "ΡΕ, δεν κοιτάτε να φτιάξετε τα σχολικά βιβλία"

"ΡΕ, δεν κοιτάτε να φτιάξετε τα σχολικά κυλικεία".

Advertisements
This entry was posted in Εκπαίδευση. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s