Μας έβαλαν σε Γυάλα [αφορά κυρίως σε καπνιστές] – Πλέον είμαστε παράνομοι.

 

 

(Έτσι) Μπορεί να αποκτήσω και Αξία;;;!!! Συλλεκτική ή …άααλλη;

Που να το φανταστώ οτι θα γινόμουν … (και) παράνομος.
Θα (ξανα)καπνίζουμε …κρυφά.

Η παρανομία όμως …έχει (και) τη γλύκα της.
Γ.μ. την παρανομία μου …γ.μ. [η φράση έχει πλέον νόημα].

Να μασάμε καπνό μπορούμε;;;

"ΚαπνόΜπατσους" …ε!, αυτό δεν περίμενα να το δω.

"ΚαπνοΡουφιάνους" …έχει το σενάριο; […έχει, έχει, πως δεν έχει!].

Αναφέρονται, ενδεικτικά, μερικοί τίτλοι των ημερών [εδώ είναι …Ελλάδα …δεν είναι παίξε-γέλασε]:

 • Κάπνισμα: Η απαγόρευση σηκώνει… τσιγάρο!.
 • Ο… ανυπότακτος λαός μπροστά στην απαγόρευση.
 • Σε γυάλινα κλουβιά από 1ης Ιουλίου οι καπνιστές.
 • Το κάπνισμα γίνεται… καπνός από τον Ιούλιο.
 • Την 1η Ιουλίου η Ελλάδα σβήνει το τσιγάρο.
 • Κάπνισμα τέλος σε (σχεδόν) όλο το Κοινοβούλιο.
 • Ανάβουν το πρώτο τσιγάρο στο Δημοτικό.
 • Χωρίς… προπέτασμα καπνού η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.
 • Τα μέτρα γίνονται καπνός.
 • [τελικά] Καπνιστήρια στους χώρους εργασίας.

 

 

Η Απαγόρευση:
H γενική απαγόρευση του καπνίσματος από 1.7.2009.  Σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν.3730/2008, "απαγορεύεται πλήρως, από 1ης Ιουλίου 2009, το κάπνισμα και η κατανάλωση προϊόντων καπνού στους ακόλουθους χώρους:

(α) σε όλους τους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, κλειστούς ή στεγασμένους, που χρησιμοποιούνται για την παροχή εργασίας, εξαιρουμένων των χώρων που ειδικά θα προβλεφθούν για καπνιστές από την κατά περίπτωση αρμόδια αρχή ή όργανο, σύμφωνα με τους όρους που καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και που θα εκδοθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος άρθρου, καθώς και των χώρων που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή προϊόντων καπνού,
(β) σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδίως στα καταστήματα παρασκευής και προσφοράς φαγητών, ποτών, γλυκισμάτων,  κάθε είδους παρασκευασμάτων γάλακτος,  μικτών καταστημάτων και κέντρων διασκέδασης κατά την έννοια των διατάξεων […],
(γ) στους παντός είδους κλειστούς χώρους αναμονής
(δ) στα αεροδρόμια, εξαιρουμένων των χώρων που ειδικά θα προοριστούν για καπνιστές
(ε) στους σταθμούς μεταφορικών μέσων και επιβατικών σταθμών λιμένων,
(στ) στα παντός είδους κυλικεία,
(ζ) στα παντός είδους μέσα μαζικής μεταφοράς συμπεριλαμβανομένων των επιβατηγών δημόσιας χρήσης αυτοκιμήτων με μετρητή (ταξί) και αγοραίων.

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δύναται να υπάγονται και άλλοι χώροι στην απαγόρευση του παρόντος άρθρου."

Στην παράγραφο 2 προβλέπεται φυσικά ότι  "στους κλειστούς ή στεγασμένους χώρους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της περίπτωσης β’ της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, δύνανται να διαμορφωθούν χώροι καπνιζόντων που διαχωρίζονται από την υπόλοιπη αίθουσα και έχουν ειδικές εγκαταστάσεις εξαερισμού."  Οι όροι και προϋπόθέσεις για άδεια προς διαμόρφωση και λειτουργία καπνιζόντων από τον οικείο Δήμο, θα προσδιοριστούν με υπουργική απόφαση.

Για τα μικρά καταστήματα (έως 70 τ.μ.) θα ισχύει χαρακτηρισμός ως αποκλειστικά για καπνίζοντες ή μη καπνίζοντες, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις η διαμόρφωση χώορυ καπνιζόντων είναι αδύνατη.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν εκδοθεί μη δεσμευτικά ψηφίσματα και συστάσεις που προτρέπουν τα κράτη να παρέχουν επάρκή προστασία από την έκθεση σε περιβάλλον με καπνό. Ο σκοπός δηλαδή δεν είναι να υποδειχθεί πατερναλιστικά στον καπνιστή ότι πρέπει να κόψει το κάπνισμα, αλλά να προστατευθεί η ελευθερία της επιλογής του μη καπνιστή, να μην εκτίθεται ακουσίως στον καπνό (παθητικό κάπνισμα). Δεν υπάρχει δηλαδή μια "ηθική καταδίκη" του καπνίσματος ως συμπεριφοράς, αλλά η προστασία του αδύναμου μέρους που είναι ο μη καπνιστής που αναγκαστικά θα βρεθεί σε έναν δημόσια προσβάσιμο χώρο.

Υπάρχει μια μερίδα της φιλελεύθερης προσέγγισης που υποστηρίζει ότι το μέτρο αυτό είναι αυταρχικό. Δεν είναι έτσι. Ο νόμος και η δημόσια εξουσία οφείλει να επεμβαίνει προκειμένου να διευθετούνται με ειρηνικό τρόπο οι επεμβάσεις του ενός πολίτη στην υγεία του άλλου πολίτη. Η νομοθετική αποχή θα σήμαινε ότι το κράτος νίπτει τας χείρας του και περιμένει ότι οι ίδιοι οι πολίτες θα αυτορρυθμιστούν, οριοθετώντας καθένας το χώρο του. Μόνο που αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και θα μπορούσε να οδηγήσει και σε φαινόμενα αυτοδικίας. Βρισκόμουν λίγες ώρες πριν σε ένα ανοικτό αλλά στεγασμένο χώρο στη Βουκουρεστίου (cafe) όπου το τραπεζάκι μου ήταν ανάμεσα σε αυτά των καπνιστών και ήμουν υποχρεωμένος ή να αρχίσω τις υποδείξεις ή να υποστώ τον καπνό ή να φύγω. Οι υποδείξεις είναι εξαιρετικά δυσάρεστη λύση: κάνεις τον αστυνόμο στον συμπολίτη σου. Επίσης διατρέχεις τον κίνδυνο να αντιδράσει με όχι ευχάριστο τρόπο. Η προσπάθεια να λύσουν οι πολίτες μόνοι τους τέτοιου είδους "διαφορές" είναι επικίνδυνη. Δεν θέλω να γενικεύω, αλλά σκεφτείτε τα ταξί και τους οδηγούς τους.

Τολμάς να πεις κουβέντα; Ούτε μπορεί να αυτορρυθμιστεί με όρους "αγοράς" αυτό το πράγμα, δεδομένης της έλλειψης αναγνωρισιμότητας των ταξί, άρα και επιλεξιμότητας του "καθαρού". Το αδύναμο μέρος, ιδίως στη δική μας κοινωνία όπου ο μη καπνιστής είναι η μειοψηφία, πρέπει να προστατευθεί από τη δημόσια εξουσία, χωρίς να χρειαστεί να πάρει τα κουμπούρια. Ο νόμος αυτός προωθεί την ελευθερία, δεν την καταστέλλει.

Από το: http://elawyer.blogspot.com/2009/01/h-172009.html.

 

Μερικά "σκληρά" με αριθμούς:

 • 20.000 Ελληνες πεθαίνουν κάθε χρόνο από παθήσεις που σχετίζονται με το κάπνισμα.
 • 700 θάνατοι καταγράφονται κάθε χρόνο στη χώρα μας ως αποτέλεσμα της έκθεσης σε παθητικό κάπνισμα.
 • 4 στους 10 Ελληνες είναι συστηματικοί καπνιστές.
 • 7 στους 10 Ελληνες αναφέρουν ότι εκτίθενται στο παθητικό κάπνισμα στους χώρους εργασίας και το 9% στα μπαρ και τα εστιατόρια.
 • 700.000 ημέρες νοσηλείας στο ΕΣΥ οφείλονται σε παθήσεις που προκλήθηκαν λόγω του καπνίσματος.
 • 2,14 δισ. ευρώ είναι το άμεσο κόστος για το κράτος (φάρμακα, νοσήλια, ιατρικές υμβουλές) των ασθενειών που προκαλεί το κάπνισμα.
 • 200-300 εκατ. ευρώ ετησίως μπορούν να εξοικονομηθούν για το Εθνικό Σύστημα Υγείας με τη μείωση των καπνιστών κατά 15%.

 

Και μερικά "κουλά" [έτσι για να γελάσουμε …οι ακαπνο-πικραμενο-αποκλεισμένοι]:

Σύμφωνα με έρευνα οι Έλληνες αποδεικνύεται ότι κάνουν διάφορες παρερμηνείες σχετικά με το κάπνισμα.

 • Για παράδειγμα ένα 30% των καπνιστών και ένα 25% των μη-καπνιστών δηλώνουν λανθασμένα ότι τα τσιγάρα light είναι ή μπορεί και να είναι λιγότερο βλαβερά από τα κανονικά τσιγάρα, ενώ όλες οι έρευνες μέχρι τώρα έχουν δείξει το αντίθετο.
 • Επίσης, ένα 35% των καπνιστών και ένα 22,3% των μη-καπνιστών πιστεύουν λανθασμένα ότι εάν κάποιος καπνίζει ένα πακέτο καθημερινά επί 20 χρόνια δεν θα ωφεληθεί και πολύ εάν κόψει τώρα το κάπνισμα, αν και τα αποτελέσματα μακροχρόνιων ερευνών δείχνουν ότι υπάρχουν σημαντικά οφέλη.

 

 

Και τώρα να σοβαρευτούμε:

Αν η κυβέρνηση / και ο κ. Αβραμόπουλος νοιάζονται για την Υγεία μας …ας φρόντισουν πρώτα:

 • για Δικαιότερο Κράτος,
 • τα Νοσοκομεία, ΕΣΥ – ΙΚΑ – ΤΕΒΕ – ΟΓΑ –  …,
 • την Κοινωνική Ασφάλεια,
 • την Κοινωνική Πρόνοια,
 • τη Δικαιοσύνη,
 • τους Μισθούς / τις Συντάξεις,
 • την Παιδεία,
 • το Περιβάλλον,
 • τα (ανθρώπινα) Δικαιώματα,
 • τον Καταναλωτή,
 • τους Δρόμους,
 • τις Συγκοινωνίες,
 • … … … … …,
 • … …,
 • … είναι μεγάλος ο κατάλογος …

 

 

Όσο για την προστασία των παιδιών που μας μοσχο-προβάλουν …ας φροντίσουν – οι "μπάτσοι τους" – να τηρούν αυτό που λένε στο ταμπελάκι τα μπαρ / καφετέριες:

 • "δεν επιτρέπεται κάτω των 17 ετών" και
 • να φροντίσουν με ΚΟΤΣΙΑ [αμ, δεν έχουν / …έχουν όμως μίζες, 2ους μισθούς, μπραβιλίκι, μαφιοζιλίκι, …] να ΜΗΝ ΔΙΝΟΥΝ τα μπαρ ΠΟΤΑ σε ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ [γιατί και ποτά δίνουν και μπόμπες είναι [ΟΛΟΙ ΔΙΝΟΥΝ] …(γιατί αν δεν δώσουν …όπως λένε και τα ιδια τα παιδιά-θαμώνες… θα πάνε στο δίπλα μαγαζί που δίνει).

 

Εμένα αυτή η “κοινωνική προσφορά”, κυρίως, της Αμερικής / κοντά πάει και η Ευρώπη μας

προς το παγκόσμιο χωριό και την υγεία του πλανήτη

…μου μυρίζει

[γ.μ.τ. την Αμερικανιά σας μέσα].

Η τελευταία μου βρισιά …απο αύριο ….σσσσσςςςςς.

 

Ένας ακαπνο-πικραμενο-αποκλεισμένος & [και από αύριο] παράνομος.

Advertisements
This entry was posted in Υγεία και ευεξία. Bookmark the permalink.

44 Responses to Μας έβαλαν σε Γυάλα [αφορά κυρίως σε καπνιστές] – Πλέον είμαστε παράνομοι.

 1. Ο/Η Ελένη λέει:

  Η τελευταία σου βρισιά;; Ε αυτό μπορώ να το πιστέψω…Το τελευταίο σου τσιγάρο πότε;;;Ως πότε θα είσαι παράνομος;;;Εγώ πάντως λέω να είμαι… μέχρι να πεθάνω…Από τσιγάρο…ίσως….;

 2. Ο/Η Αναστάσης λέει:

  Ελένη: Το τελευταίο μου Τσιγάρο …μου ανήκει …Δεν θα μου το πάρει / κόψει κανείς [τουλάχιστον όχι από τώρα].Άλλωστε …υπάρχει λόγος να πεθάνω …υγιής;;;

 3. Ο/Η ΓΕΩΡΓΙΑ λέει:

  ετσι …ετσι…. κι εγω στην παρανομια…….

 4. Ο/Η Αναστάσης λέει:

  Έτσι λοιπόν …να οργανωθούμε γιατί μας φάγανε / μας μασήσανε σαν χαζο-αμερικάνικο καπνό …οι νόμιμοι.[πλάκα κάνω, ε! …δεν έχω τίποτα με τους ΜΗ. Πολλά τα δίκια τους].

 5. Ο/Η Monica λέει:

  Ναι πολλά τα δίκια τους … όταν το είχα κόψει λόγω εγκυμοσύνης τότε μόνο κατάλαβα … πολύ βρομιά το άτιμο το τσιγάρο … εκτός από βλαβερό γενικώς βέβαια …. ένεκα (άσε) … Αλλά κι αυτό πάλι που άκουσα ότι θα μπαίνουμε από διαφορετικές πόρτες!!! Λες να μας δείχνουν επιδεικτικά;;; "αυτός καπνίζει, αυτός καπνίζει……..ιιιιιιιιιιιιι" – βρε τί πάθαμε χαχαχαχαχαχα Μη φοβάσαι Αναστάση θ\’ αρχίσουν τώρα να πουλάνε τρελά αυτά τα τσιγάρα με την μπαταρία … και τον καπνό/ατμό … και αντί για παφα πούφα θα λέμε τσαφ τσουφ τσαφ τσουφ … χαχαχααχαχα

 6. Ο/Η Αναστάσης λέει:

  Καλό, πολύ καλό, Μόνικα. Μπορούμε να μεταλλαχθούμε σε …τραινάκια.Αρχίζω πρόβες: τσαφ – τσουφ, τσαφ – τσουφ".[Ωχ, εκτός από αποκλεισμό αρχίσαμε να αισθανόμαστε και …Ρατσισμό …πάνω μας].

 7. Ο/Η Αλέξανδρος λέει:

  όμορφη ανάρτηση … καλό κουράγιο σε μας τους καπνιστές

 8. Ο/Η Jen λέει:

  Έχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά, τη μετατροπή του σαλονιού μου σε καφετέρια!Θα χρεώνω κάτι παραπάνω…αλλά θα ντουμανιάζω όοοσο θέλω!Σιγά μην κόψω το τσιγάρο με την απαγόρευση…όταν αποφασίσουν να απαγορεύσουν και τον καφέ, το αλκοόλ, τη ζάχαρη…τότε το ξανασυζητάμε.

 9. Ο/Η Αναστάσης λέει:

  Jen Cat: είναι μεγάλο το Σαλόνι;;; Να κόψουμε: το τσιγάρο, τον καφέ, το αλκοόλ, τη ζάχαρη, τη σοκολάτα, …να κόψουμε και το "άλλο". Τι θα μας μείνει μωρεεεεέ;Κουράγιο, σύντροφε-καπνιστή… Αλέξανδρε.

 10. Ο/Η Georgia λέει:

  Μια ζωη μεσα στους δρομους κ τις νυχτες μια ζωη με παρανομους κ ξενυχτες……τωρα??????….εγω δεν αφηνω τη παρανομια…..μαζι λοιπον με ολους τους παρανομους κ εγω γμτ…

 11. Ο/Η Αναστάσης λέει:

  Γ.μ. την παρανομία μου …γ.μ.Γειά σου, συναγωνίστρια, Γεωργία.

 12. Ο/Η . λέει:

  Πωπω! Έχεις κάνει πλήρη ανάλυση του θέματος!!! Να σου πω….μια ζωή νομοταγής πολίτης……ε, ας γίνω κι εγώ μια φορά παράνομη! Τουλάχιστον θα το ευχαριστηθώ!!!! Λες να ζήσουμε εποχές ποτοαπαγόρευσης;;;;Τα λες υπέροχα Αναστάση….άντε να δούμε τι άλλο θα δούμε….. (καπνίστρια είμαι κι εγώ πολλά χρόνια τώρα γμτ….)… Καλό βράδυ!! :))

 13. Ο/Η Αναστάσης λέει:

  Κοντέσσα μου …και μένα μου θυμίζει κάτι από …"ποτοαπαγόρευση" [άλλη Αμερικανιά].Δεν είναι μόνο δική μου ιδέα, ε;

 14. Ο/Η . λέει:

  ΑΣΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙ…ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΕΙς ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ!ΚΑΤΑ Τ\’ΑΛΛΑ…

 15. Ο/Η . λέει:

  Και ποιος να το περίμενε ότι θα το ζούσαμε κι αυτό ε; Όμως μη μου πεις ότι δε νοιώθεις μια συγκίνηση από αυτό το ξαφνικό ενδιαφέρον για την υγεια μας, ε; Μα τι πονόψυχοι άνθρωποι είναι αυτοί; Ώπα-ώπα μας έχουν….. :))

 16. Ο/Η Βασίλης λέει:

  Δεν πιστεύω σε θεωρίες συνωμοσίας , αποδεδειγμένα βλάπτει το τσιγάρο.Θα το καπνίσω, θα το απολαύσω πραγματικά, αλλά δεν θα με έχει εξαρτημένο και αιχμάλωτο .Αυτό που χάνουμε ως συνήθως είναι το μέτρο .Εκεί χάνουμε και την απόλαυση .

 17. Ο/Η iannis λέει:

  Καλησπερα..Συντροφια…..του τσιγαρου…..και οχι μονο!!!Απο αυριο στην παρανομια!!!Καπνιστης βαρυς απο τα 13 μου….δεν το λεω για να το περηφανευτω…αλλα μου καθησε…ρε παιδια…τι να κανω???Τζενογατι..γραψε διευθυνση και τηλεφωνο….για να ερχομαι να κανω τσιγαρο στο σαλονι σου…Παιδια…εμενα με απειλουν απο το σπιτι μου…οτι θα μου κανουν καταγγελια τα ιδια τα βλασταρια μου…και θα πεφτει προστιμο…500αρικο…Το φανταζοσαστε???Ο ρουφιανος…στο σπιτι σου μεσα!!!Ατιμη…καινωνια!!!!Δυαλυεις…οικογενειες….Και φερνω..και κακα μαντατα…ακουσα σημερα σε πρωινη εκπομπη..οτι το μετρο θα επεκταθη…και σε ανοικτους χωρους…Το φανταζεστε???Τι θα κανουμε???Ειμαι περιεργος!!!Αυριο…θα πεσει το γελιο της αρκουδας…Εφημερευω…και ολοι οι σπαστικοι αντικαπνιστες..περιμενουν πως και πως την αυριανη μερα για να βγαλουν τα απωθημενα τους….Να δω που θα καπνισω!!!Καποτε που εδωσα αναισθησια σε ενα ξυνο….οδοντιατρο…απο τις 8 το πρωι…ως τις 6 το απογευμα…και αυτος ηταν μανιωδης αντικαπνιστης…οταν πια δεν δεν μπορεσα να κρατηθω..χωρις τσιγαρο…μπηκα σε ενα w..απομακρυσμενο….ανοιξα…τον εξαερισμο..και τραβηξα 4-5 τζουρες στα γρηγορα!!!Ειδα τον χριστο φανταρο….τοσο πολυ ζαλιστικα..που καθησα..χαμω..για να μην πεσω….και η πορτα κλειδωμενη…νομιζα οτι εκει θα εμενα…Υπερβολικος ο ξυνος///σιγα μην παθαινε τιποτα..αν καπνιζα μεσα στα 300 τετραγωνικα…του γιατρειου του…Αλλα τι να πεις….Κολλημενοι….Καλο βραδυ να εχουμε..Ανασταση…καιθα σας γραψω αυριο…τις μα@ακιες..που θα παιχτουν αυριο…στο νοσοκομειο…..περιμενω…να μου πειτε χωρους για να ερχομαι για καπνισμα….Οι φιλοι στην αναγκη…φαινονται!!

 18. Ο/Η dREAMs λέει:

  Enjoy the club!!!!Πο ποποπο τι τσιγαριλα ειναι αυτη βρε παιδια?Το ντουμανιασατε εδω μεσα!!!Ανοιχτε και κανενα παραθυρο …..πουφφφφφ…..Το κρατος εβαλε ενα παραθυρακι…..στα μαγαζια κατω των 70 τμ επιτρεπεται….ΟΕΟ!!!χαχαχα με φανταζομαι να παιρνω τηλ για να κανω κρατηση με την ατακα ετοιμη……"ποσα τμ ειναι το μαγαζι?"Και γμ την κλειστοφοβια μου μεσα!!!!!!

 19. Ο/Η Αγριάδα λέει:

  Αμάν βρε παιδιά και εδώ μειονότητα είμαι; Αλλά γιατί να είμαι υποχρεωμένη να καπνίζω αφού δεν θέλω; Πάντως στο σαλόνι μου είστε όλοι καλοδεχούμενοι, το πολύ πολύ να φορέσω μάσκα!Αναστάση κόψε το τσιγάρο και θα βελτιωθεί το "άλλο".

 20. Ο/Η Ελένη λέει:

  Xα χα Βάνια, μου θύμισες τα σχολικά μου χρόνια…τότε που σε κάθε διάλημα μαζυεόμασταν στα wc για να καπνίσουμε (εμείς τα "μαγκάκια")…Τώρα οι μάγκες είναι αυτοί που μπορούν και το κόβουνε.Η δικιά μας η μαγκιά που πήγε άραγε;;;;;

 21. Ο/Η Άρτεμης λέει:

  Τρελό …και όχι τόσο η απαγόρευση του τσιγάρου …αλλά όλου του υπολοίπου…Κάνε με πρώτα καλό ..άνθρωπο και σεβαστό πολίτη σε όλα τα υπόλοιπα …( παιδία…υγεία …συντάξεις …κτλ…)Και μετά …ένα να μου βάλεις και τις απαγορεύσεις …Καλά …όχι ότι θα συμβεί ..στην Ελλάδα κάτι τέτοιο….στην αρχή …μετά …θα βρεθούν πολλές εναλλακτικές λύσεις….Οκ…και ας το δεχτούμε ως προεδρικό διάταγμα…Πάνω σε ποιες προδιαγραφές …το εφαρμόζουν …Στο Λονδίνο στα καφέ τους …έχουν σε μία αίθουσα …μοιρασμένη…σε καπνιστές και μη καπνιστές … Και είτε κάθεσαι στον καπνιστών …είτε στον μη …δεν αισθάνεσαι καμία απολύτως διαφορά ….Η ατμόσφαιρα είναι πεντακάθαρη χωρίς ίχνος οσμής …Με αποτέλεσμα να μη νοιώθει κυνηγημένος και προσβλημένος ….ούτε η μεν ούτε οι δε…Εδώ …που είναι οι ανάλογες προδιαγραφές ….Καλό βράδυ ….Αναστάση….

 22. Ο/Η Αναστάσης λέει:

  Αγριάδα …ευχαριστώ [και για τη συμβουλή].Τζο …μας πήρανε χαμπάρι …ντουμάνιιιιιιιιιιιιιιιιιι. Ωραία η ατάκα σου.Γιάννη …σου πέφτω λίγο μακριά …στο Αίγιο.Αλλά, να έχεις …ρουφιάνο μεσα στο σπίτι! [άλλο κι αυτό] …κρύβε λόγια, μην δίνεις ιδέες ή "προστιματζή" Περιμένω τις αυριανές τραγελαφο-καταστάσεις.Βασίλη …δεν ξέρω …μπορεί και να μην είναι συνωμοσία [θα δείξει, κάπου στο μέλλον].Κοντέσσα μου …ναι την νοιώθω αυτή τη συγκίνηση που λες. Ρίγηηηηηηηη.Ντόρα …λες η απαγόρευση να γίνει αφορμή να ξανασφίξουν οι παρέες! Θα δείξει […η νεκροψία].

 23. Ο/Η dREAMs λέει:

  Αγριαδα….και το"αλλο"…το τσιγαρο του θελει!!!!

 24. Ο/Η Thanasis- λέει:

  Λέτε ν\’αρχίσω να καπνίζω για να ευθυγραμμιστώ με το καπνιστικό κατεστημένο;;;Ρε τι έχανα τόσα χρόνια!!!!!!

 25. Ο/Η Παύλος ο Γραικός.. λέει:

  Παρανομος και αν ειναι ο δεσμος……….

 26. Ο/Η don λέει:

  περα απ την πλακα και το καλαμπουρι, περα απ τον γελωτα και το ηρωϊσμο (γλυκα, να μην πω ταλλο) της παρανομιας θυμηθειτε η αν θελετε μαθετε καπνιστες οτι δεν καπνιζετε τον καπνο των παπουδων σας που ζουσαν μεχρι τα 100 και ακομα …..σηκωνοταν και τοπαιζαν! που πεθαιναν απο οτιδηποτε αλλο εκτος απο καρκινο στους πνευμονες. Σημερα η ηδονη περιεχει στοιχεια εθισμου επειδη….. ειναι πολλα τα λεφτα αρη!!!Για τους θεριακληδες εχω να πω πως ειναι πολυ ζορικα τα πραγματα επειδη ακριβως ο εθισμος ηδη εχει καταστρεψει την ελευθερη βουληση.εκοψα το τσιγαρο (καπνιστης του 1 black devil 30gr την ημερα (!) η αν θελετε 3 εως 4 πακετων την ημερα) (και μην πει κανεις -α εγω καλα ειμαι που καπνιζω 1 πακετο…….) εδω και 1μιση χρονο και ακομα ιδρωνω καποιες φορες απ την στερηση και……. διαολιζομαι αγρια επειδη ξερω πως τον καπνο θα μπορουσα να τον πολεμησω, τα εθιστικα ναρκωτικα που βαζουν μεσα ….οχι!ας ειναι !σημερα οπως πολλοι συνανθρωποι ζω με φαρμακα και ας μην ειμαι ακομα σε ηλικια θανατου!δεν ειμαι ρατσιστης (αντικαπνιστης) αλλα περα απ τα τρυφερα -του ελληνος ο τραχηλος ζυγον δεν υποφερει, η , χαρμανια σηκωθειτε να βγουμε στους δρομους με πιπες (!) τσιμπουκια (!) αργιλεδες (!) στους ωμους…… σκεφτειτε πως αν δεν ειναι μαστουρωμενος καποιος θα βρει το φιλοτιμο να σπασει το κεφαλι πολλων πολιτικων να φτιαξουν αυτον τον δυστυχισμενο τοπο.λεω εγω τωρα!!!!καλο κουραγιο φιλοι καπνιστες……στ αληθεια καταλαβαινω……ευχαριστω για την φιλοξενια

 27. Ο/Η Τσουκνιδιτσα λέει:

  http://cid-b3130d6e78873c94.spaces.live.com/blog/cns!B3130D6E78873C94!6779.entryεγω εκανα δήλωση… αντικαπνιστων το μαγαζι μου…http://cid-b3130d6e78873c94.spaces.live.com/?_c11_BlogPart_BlogPart=blogview&_c=BlogPartαλλα παράνομη… μέχρι θανάτου!!!καληνύχτα Αναστάση…!!!

 28. Ο/Η ΕΙΡΗΝΗ λέει:

  Αφου θα μας βαζουν πτοστιμο για το καπνισμα…γιατι δεν μειωνουν και τον φορο καπνου?…σοβαρα τωρα δεν με πειραζει και τοσο το μετρο αρκει να μας πουν τελικα που θα μπορουμε να καπνιζουμε…λες να θυμηθουμε τα νιατα μας και να πιανουμε παλι τις γωνιες…???????????

 29. Ο/Η ποκαχόντας λέει:

  καλησπερα ανασταση…θα συμφωνησω απολυτα πως τα παρακατωειναι πολυ πιο σπουδαια…ας εστιασουμε σε αυτα……..γιατι ο ελληναρας δεν χαμπαριαζει απο [απαγορεψεις]για Δικαιότερο Κράτος, τα Νοσοκομεία, ΕΣΥ – ΙΚΑ – ΤΕΒΕ – ΟΓΑ – …, την Κοινωνική Ασφάλεια, την Κοινωνική Πρόνοια, τη Δικαιοσύνη, τους Μισθούς / τις Συντάξεις, την Παιδεία, το Περιβάλλον, τα (ανθρώπινα) Δικαιώματα, τον Καταναλωτή, τους Δρόμους, τις Συγκοινωνίες,

 30. Ο/Η katabran λέει:

  Γεια σου φιλαρακι!να πω αμεσως αμεσως οτι δε γουσταρω απλουστευτικα προς απενοχοποιηση της μεγαλυτερης μαλακιας που μπορει να κανει κανεις και να αποβει μοιραια!το αν νοιαζεται ο Αβραμο για την υγεια μου δε με νοιαζει ντιπ για ντιπ!σαμπως νοιαζομαι εγω για τη δικη του; ή σαπμως νοιαζομαι για τη δικη μου αν καπνιζω;εχω πιει διαφορα… νιωθω μεγαλη ικανοποιηση που εκοψα αυτο το γελοιο πραμα…κι ας το κανα λογω ασθενειας…εξακολουθω να χαιρομαι που πινω τις τεκιλες μου χωρις να στριβω τσιγαρο…για τα μετρα να πω οτι θεωρω γελοιο και που το συζηταμε ή το διαφημιζουμε το θεμα… 1η ιουλιου , η ελλαδα κοβει το τσιγαρο! μαλακιες!αν νοιαζοντουσαν για την υγεια των πολιτων δε θα πουλουσαν τσιγαρα καθε 100 μετρα!αλλα….ειναι πολλα τα λεφτα Αρη, που λεει κι ο don…τωρα θα μου πεις μονο τσιγαρο καπνιζουμε, καπνιζουμε και καυσαεριο!παθητικο καπνισμα ειναι κι αυτο…ναι οκ , αλλα ειπαμε αυτα ειναι απλουστευσεις και ας ειμαστε σοβαροι γαμω την τρελλα μου!για την υγεια μιλαμε!μας βλεπουν και παιδια!ή τα παιδια μας!τωρα αν κανετε κλαμπ για να ντουμανιαζετε,σας συμβουλευω να ζητατε τα πακετα με την προωρη γηρανση κι οχι αυτα με τον καρκινο!αν παλι το κοψετε, μπραβο σας, αλλα κι αν δεν το κοψετε, στα απαυτα μας!δικη σας ειναι η ζωη,και αν δεν τη γουσταρετε,και παλι σταπαυτα μας!πηγαινετε να δουλεψετε υπερωρια,για να βγαλετε τα λεφτα,για να πληρωσετε τη μαλακια σας…και μην ακουσω οτι δε σας φτανουν τα λεφτα να βγαλετε το μηνα…σιχτιρρρ παλιοντουμανια!

 31. Ο/Η Aeolos λέει:

  Καλή σου μέρα και καλό μήνα, φίλε Αναστάση.Ένα μόνο θα πω : δεν έχω καπνίσει ποτέ στη ζωή μου και με ενοχλεί ακόμη και η μυρωδιά του.Εκείνο που με ενοχλεί όμως περισσότερο, είναι αυτού του -ηλίθιου δυτικού- τύπου οι απαγορεύσεις. Ζήτω η παρανομία, λευτεριά στους καπνιστές !… :)ΥΓ: Να μας σκέπτεστε όμως κι εμάς λίγο, έτσι ?…

 32. Ο/Η mari λέει:

  \’Αρχισα το τσιγάρο στα 17 επειδή μου έλεγαν (γονείς-καθηγητές)οτι έτσι και με πιάσουν να καπνίζω την έβαψα. Κάπνιζα αριμανίως στο σχολείο και η σκέψη της παρανομίας, συν ότι αν με πιάνανε θα έτρωγα αποβολή ανέβαζε την αδρεναλίνη μου στα ύψη. Συνέχισα να καπνίζω αφού ο σύζηγος ήταν φανατικός αντικαπνιστής και με απειλούσε πως αν δεν το κόψω θα με χωρίσει. Έκοψα το τσιγάρο στα 35, αφού χώρισα τον αντικαπνιστή και συνειδητοποίησα ότι πιά δεν υπάρχει κανείς να με κυνηγάει να το κόψω.Είμαι άκαπνη εδώ και 3 χρόνια και μόνο σήμερα νιώθω επιτακτικά την ανάγκη να ανάψω τσιγάρο. Να σταθώ μπροστά στον καπνόμπατσο και ουρλιάξω γεμάτη ηδονή "πιάστε με ρε π…………ς!!!!! Πιάστε με!!!"(Άτιμο σύστημα. Δε σ\’αφήνει ν\’αγιάσεις…………….)

 33. Ο/Η maria λέει:

  δεν είμαι καπνίστρια ( επιπλέον έχω και αλλεργικό άσθμα..) και δεν θέλω να με ενοχλεί ο καπνός κανένος , μέσα στο σπίτι μου και στο αυτοκινητό μου το απαγορεύω ευγενικά… στα εστιατόρια και στα μπαρ , στο ταμείο της Τράπεζας, στο σχολείο κλπ, το υπομένω και θα το υπομένω γιατί δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει τίποτα με τέτοια μέτρα…πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία και η αγωγή των καπνιζόντων που δεν σέβονται τους μη καπνίζοντες…καλημέρα, μελοδραματικέ Αναστάση!!! μην θυματοποιείσαι …δεν είναι ωραίο..χαχαχχαχα..

 34. Ο/Η Aaylita λέει:

  Από σήμερα παράνομη κι εγώ, Αναστάση και πολύ καλό το άρθρο σου! Μόνο στο τέλος μου τα χάλασες λίγο με τις δήθεν "αμερικανιές"… :-p Άντε βρε παιδιά, ας αναλάβουμε επιτέλους τις ευθύνες μας σαν λαός, ας δούμε λίγο την καμπούρα μας στον καθρέφτη! Είμαστε ανάξιοι να συμμορφωθούμε και να μπούμε σε καλούπια και κανόνες γενικώς.Ε, λοιπόν, σε πληροφορώ ότι προχθές γύρισα από Αμερική και ναι, η απαγόρευση σε όλα σχεδόν τα μέρη, μπορεί να μην τους έκανε όλους να το κόψουν, αλλά σίγουρα πολλούς (αφού διαπιστώνεις ότι νιώθεις όντως σαν παράνομος και διαφορετικός με τόσο περιορισμό) και σίγουρα οι εναπομείναντες αναγκαστικά θα καπνίσουν λιγότερο…

 35. Ο/Η IRENE λέει:

  Καλό μεσημέρι και καλό μήνα.Πάντως,τέτοιου είδους εκστρατείες,δήθεν για το καλό μας,παραπέμπουν σε άλλα…..Εάν θέλουν κάτι ουσιαστικό,ας απαγορεύσουν την λειτουργία των καπνοβιομηχανιών.Σεβασμός,των μη καπνιζόντων αλλά και των καπνιζόντων.Στην τελική,επιλογή μου είναι το κάπνισμα και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα μου υποδείξει εάν κάνω καλά ή όχι.

 36. Ο/Η erato λέει:

  Πολύς ντόρος για το τίποτα χαχαχαχαχχασορυ που γελώ αλλά είναι ότι σκέπτομαι να το ξαναρχίσω για συμπαράσταση σε εσάς τους καπνιστές ! ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΘΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ …ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΡΙΒΑΙΝΟΥΝ …ΣΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΒΟΥΝ….ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΥΧΟΜΑΙ !!

 37. Ο/Η . λέει:

  Καπνορουφιανους?…….. : )))))))))))))))))………..Εχουμε και δικο μας καπνο μεσα στην καρδουλα μας..!……….Απο σημερα οι Βρισιες….!Καλησπεριτσες Ανασταση…. : ))))

 38. Ο/Η Αναστάσης λέει:

  Ερατώ: ευχαριστούμε για την συμπαράσταση. ΟΧΙ μην το ξαναρχίσεις.Irene: …για το καλό μας …έχεις αμφιβολίες;;; [γιατί και εγώ έχω].Aaylita: …το "διαφορετικός" είναι προτιμότερο από το …παράνομος. Καλό.Μαρία: …μελό μου βγήκε; …δεν το ήθελα!Μαρι: …είσαι φοβερή …πολύ γέλασα.Αίολε: …σωστός και σωστά τα λες.Άννα: …γειά σου παλιο(πρώην)ντουμάνι. Καλά μας τα λες / ψάλλεις.Τομμυ: ο ελληναρας δεν χαμπαριαζει απο απαγορεύσεις. Για τα άλλα …μάλλον είναι ψιλά γράμματα.Ειρήνη: οι φόροι μόνο πάνω πάνε.Τουκνιδίτσα: Τίποτα δεν μας άφησαν. Τάχα για την υγειά μας…DON: Μας τα έψαλλες… Διδακτικό το κείμενό σου.

 39. Ο/Η don λέει:

  δεν βαριεσαι φιλτατε!ο καισαρας ειπε καποτε διαιρει και βασιλευε και εγω αυτο διακρινω με την μεθοδο της απαγορευσηςθα βριζουν οι μισοι ελληνες τους αλλους μισους και οι ηγετες θα γελανε ησυχοι κι ευτυχισμενοι με τα χαλια μας (που τους ταιζουν…. τα χάλια)θα φιλοσοφουν ολοι πια για τα τσιγαρα και τα υπολοιπα…………. και οοολοι θα ειναι ευτυχισμενοι υποσυνειδητα που εκαναν την επανασταση τους…… καπνιζοντας ενα τσιγαρο δημοσια!!! μεχρι εκει……….τι να πω!!!στ αληθεια δεν τα χωνω κανενος εγω τοκοψα, και, ευγενικα θα ανεχτω για λιγο τους φιλους μου και τους εχτρους μου και αμα ακουσω κεινο το φοβερο -κουφαλα νεκροθαφτη δεν θα πεθανουμε ποτες, θα χαμογελασω πικραμενα επειδη…. ποιος θελει να ζει αιωνια!!!!http://www.youtube.com/watch?v=OgK_keIJq-4

 40. Ο/Η ποκαχόντας λέει:

  φιλε ανασταση εγω ως αναρχο πνευμα…….σε καλουπια κ γυαλες δεν μπαινω……με τιποτα ομως……μαλλον θα αρχισω εκστρατεια ΥΠΕΡ της ελευθεριας του καπνιστηχωρις φυσικα να ΜΗΝ σεβαστω το δικαιωμα του αντικαπνιστη…

 41. Ο/Η don λέει:

  τςτςτςτςτςτςχαχαχαχαχαχαχαhttp://www.youtube.com/watch?v=n3U-Vj7TTEEετσι ετσι δυνατα και μαχητικα τομυ

 42. Ο/Η Mάριος λέει:

  Είμαι αντι-καπνιστής οπώτε θα πω μπράβο στον Κο υπουργό.Έπρεπε να γίνει κάποια στιγμή και εδώ.

 43. Ο/Η Cat λέει:

  Παρόλο που είμαι μανιώδης καπνίστρια, πρόσεχα όσο μπορούσα τους μη καπνιστές. Κάπνισμα σε μπαλκόνια, σε ανοιχτούς χώρους γενικότερα ή και καθόλου, για να μην τους υποχρεώσω να ανεχτούν την δική μου συνήθεια. Και τώρα τί; Θα υποχρεώσουν εμένα; Ξέρω ότι θα ακουστεί παιδιάστικο, αλλά ξαφνικά θέλω να καπνίζω παντού, το ένα τσιγάρο πίσω από το άλλο! :-)Πάντως θα συμφωνήσω με κάποιους εδώ, ότι δηλαδή θα αρχίσουμε να μαζευόμαστε πιο συχνά σε σπίτια. Δεν το βρίσκω καθόλου κακή ιδέα!Θαυμάσια η καταχώρησή σου Αναστάση!Καλημέρα σε όλους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s